Acest concurs a fost publicat pe data de 13 Ianuarie 2009
 o carte "DESERTURI CU FRUCTE", editura Rao, o carte "DULCIURI CU CIOCOLATA", editura Rao

Concurs Ianuarie 2009

Castiga una dintre cele 2 carti cu retete pentru desert!

  • Concursul s-a terminat pe 18 Ianuarie, 2009
  • Sursa: Bucataras.ro
  • Tip concurs: jurizare
Ce castigi?

 o carte "DESERTURI CU FRUCTE", editura Rao, o carte "DULCIURI CU CIOCOLATA", editura Rao

Ce trebuie sa faci?
Trimite minimum doua poze cu cel mai apetisant desert preparat de tine pe adresa : bucataras@yahoo.com
Nota curenta: 1.7
Concursul este salvat la favorite! Salveaza la favorite
Alerta de premii activa! Seteaza alerta de premii
?
Daca ai participat la acest concurs, seteaza o alerta ca sa nu uiti sa verifici daca ai castigat. Vei primi aceasta alerta in newsletterul zilnic Konkurs.ro, in ziua in care s-a terminat concursul.
Comentarii si intrebari (1)
  • alessiaantonia la 13 Ianuarie, 2009

    PRAJITURA CU RULADE

    BLATUL I
    Se bat spuma 6 albusuri cu 250 gr. zahar, se adauga galbenusurile , unul cate unul, 6 linguri de apa, 200 gr. faina, 100 gr. nuci si un praf de copt.
    Compozitia de toarna in tava aragazului ( tava dreptunghiulara) unsa si tapetata cu faina, se coace si se lasa la racit. Apoi se taie in doua pe orizontala.
    RULADELE
    Se fac doua rulade, fiecare alcatuite din:
    6 oua
    6 linguri zahar
    6 linguri faina
    si la urma putin ulei
    Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si uleiul.Se coc in aceeaiasi tava unsa si tapetata cu faina. se ratoarna pe prosop umed si se ruleaza. Se face si a doua in acelasi mod. se lasa la racit.
    Dupa ce s-au racit se desfac din prosop si fiecare rulada se taie in lungime in doua. Vor iesi 4 rulade.Cele patru bucati se ung cu gem acrisor si se ruleaza.
    Montarea
    Blatul cu nuci, taiat in doua foi, seunge cu crema. Peste crema se aseaza cele patru rulade una langa alta.Ruladele se ung desupra si lateral cu crema si apoi se aseaza a doua foaie de aluat peste ele.Prajitura se taie in primul rand de-a lungul ruladelor si vor iesi 4 bucati lungi de prajitura, apoi fiecare bucata in felii.
    CREMA
    1/2 litru lapte se amesteca cu 6 linguri faina si se fierbe pana se leaga. Se lasa la racit. Se freaca bine 400 gr unt cu 250 gr zahar pudra si 2 vanilii. Se amesteca prima cimpozitie cu a doua.
    Se poate face numai jumatate din prajitura, cum am facut eu. Numai o rulada, iar foaia cu nuci din jumatate de cantitate si se taie in doua.

Daca postezi acest comentariu declari ca ai citit si esti de acord cu termenii si conditiile de utilizare Konkurs.ro