Acest concurs a fost publicat pe data de 13 Aprilie 2008
180 de euro<br type="_moz" />

Concurs Mai 2008

Castiga 180 de euro

 • Concursul s-a terminat pe 01 Mai, 2008
 • Sursa: Librar.net
 • Tip concurs: jurizare
Ce castigi?

180 de euro

Ce trebuie sa faci?
Se da enuntul:

Un camilar batran a lasat cu limba de moarte cele 17 camile pe care le avea celor trei fii ai sai. Ca sa nu se certe, batranul a cerut ca feciorul cel mare sa ia 1/2 din numarul camilelor, cel mijlociu 1/3 si celui mic sa ii revina1/9. Abia la moartea batranului, fiii si-au dat seama ca ramasesera pe cap cu o problema pe care nu stiura cum sa o rezolve. Niciunul dintre ei nu-si putea lua partea si nici nu puteau vinde camilele, care in desert inseamna aur curat. Hotarara ca batranul a procedat asa ca sa ii tina uniti, asa ca nu–si mai batura capul cu impartirea. Insa cand li se aproprie vremea de insuratoare, testamentul tatalui le veni iar in minte, fara sa stie cum sa respecte vointa acestuia. Cum stateau ei si se intrebau cum sa faca, prin apropiere trecu un cadiu (judecator musulman), calare pe o camila. Bietii feciori ii iesira in cale si il rugara sa ii ajute. Acesta chibzui la problema lor si veni cu solutia care le permise sa rezolve impartirea mostenirii.

Trimite raspunsul corect la INTREBAREA: Cum a procedat inteleptul cadiu ca sa-i ajute? la adresa eu.stiu@gmail.com, mentionand la subiect „Pentru concurs“.
Nota curenta: 3.9
Concursul este salvat la favorite! Salveaza la favorite
Alerta de premii activa! Seteaza alerta de premii
?
Daca ai participat la acest concurs, seteaza o alerta ca sa nu uiti sa verifici daca ai castigat. Vei primi aceasta alerta in newsletterul zilnic Konkurs.ro, in ziua in care s-a terminat concursul.
Comentarii si intrebari (3)
 • petreal la 23 Aprilie, 2008

  Calatorul foloseste si camila lui pentru a obtine un numar de camile - 18 - numar care este divizibil cu 2, 3 si 9.
  Astfel 18/2=9, 18/3=6 si 18/9=2.
  Iar 9+3+2=17.
  Oricum socoteala este aproximativa. Pentru ca jumatate din 17 nu este 9.

 • mystep la 24 Aprilie, 2008

  Cele 17 camile (sau aurul desertului) nu se impart. Ele raman un bun comun al celor 3 chiar si dupa casatorii. Camilele vor fi mult mai de folos asa, au si o valoare mult mai mare si ii tin si uniti , apropiati ca si inainte de casatoriile lor.

 • soarelaurean la 26 Aprilie, 2008

  daca impreuna sunt 17 camile si cu tot cu cea a cadiului sunt 18 . impartim: 18:2=9(camile), apoi 18:3=6(camile)si 18:9=2(camile).daca adunam rezultatele 9+6+2=17(camile) si cealalta camila ii ramane cadiului care ia ajutat sa-si imparta camilele fratii intre ei

Daca postezi acest comentariu declari ca ai citit si esti de acord cu termenii si conditiile de utilizare Konkurs.ro