Acest concurs a fost publicat pe data de 16 Septembrie 2009
Saptamanal: 3 carti incitante care iti vor dezvalui secrete teribile din culisele Mafiei, de la Pravaliacucarti.ro

Concurs Septembrie 2009 - Octombrie 2009

Castiga carti incitante care iti vor dezvalui secrete teribile din culisele Mafiei

  • Concursul s-a terminat pe 06 Octombrie, 2009
  • Sursa: Gandul.info
  • Tip concurs: tragere la sorti
Ce castigi?

Saptamanal: 3 carti incitante care iti vor dezvalui secrete teribile din culisele Mafiei, de la Pravaliacucarti.ro

Ce trebuie sa faci?

Completeaza formularul de concurs cu datele tale si raspunsul la intrebarea saptamanii pana pe 22 septemebrie 2009, ora 12.00.

 

Pentru mai multe informatii acceseaza regulamentul oficial.

Nota curenta: 2.5
Concursul este salvat la favorite! Salveaza la favorite
Alerta de premii activa! Seteaza alerta de premii
?
Daca ai participat la acest concurs, seteaza o alerta ca sa nu uiti sa verifici daca ai castigat. Vei primi aceasta alerta in newsletterul zilnic Konkurs.ro, in ziua in care s-a terminat concursul.
Comentarii si intrebari (10)
  • andu4bidden la 17 Septembrie, 2009

    saptamana asta: Lucky Luciano

  • mirela24 la 17 Septembrie, 2009

    esti sigur de raspunul tau? eu din cate am citit in articol am inteles ca ar fi vb de Calogero "Don Calo" Vizzini, supranumit Generaul Mafia.
    " La fel de interesat sa scape de teroarea instaurata de Mussolini, Don Calo si-a folosit toata influenta pentru a mobiliza populatia in vederea sprijinirii trupelor americane. Ghizi care sa ii ajute pe Aliati in strabaterea drumurilor incalcite ale muntilor, eliminarea lunetistilor germani, primiri fastuoase in localitatile siciliene, sunt doar cateva dintre ajutoarele oferite de celebrul capo di tutti capi soldatilor condusi de generalul Patton. Mai mult, in momentul debarcarii trupelor americane, peste jumatate din soldatii italieni aflati sub comanda colonelului Salemi, cel care ar fi trebuit sa asigure rezistenta pe coasta de vest a Siciliei, dezertau imbracati in haine civile. Salemi era arestat de oamenii lui Don Calo si inchis in cladirea primariei din localitatea Mussomeli. Toate acestea il determinau pe generalul Patton sa exclame: "A fost cel mai rapid blietzkrieg din istorie!" "
    Ca si cum nu era de ajuns, acelasi Don Calo primea un post onorific in armata americana precum si apelativul "Generalul Mafia" din partea populatiei eliberate. In acelasi timp, Lucky Luciano era eliberat si "exilat" in Sicilia. Devenit lider incontestabil al traficului de droguri din Italia, Luciano se stingea din viata, in mod dubios, la 26 ianuarie 1962.
    Altcineva ce a raspuns?

  • mikutza_ioana la 17 Septembrie, 2009

    Date neoficiale indica faptul ca omul din spatele acestui urias complot nu a fost nimeni altul decat Lucky Luciano, liderul Cosei Nostra americane, aflat in acea perioada in detentie pentru o perioada de 30 pana la 50 de ani de inchisoare. In schimbul eliberarii, Luciano si-a contactat mai vechea cunostinta, Don Calogero Vizzini, prin intermediul lui Vito Genovese, viitorul lider al familiei Genovese, iar ceea ce a urmat depaseste orice putere de imaginatiei. La fel de interesat sa scape de teroarea instaurata de Mussolini, Don Calo si-a folosit toata influenta pentru a mobiliza populatia in vederea sprijinirii trupelor americane. Ghizi care sa ii ajute pe Aliati in strabaterea drumurilor incalcite ale muntilor, eliminarea lunetistilor germani, primiri fastuoase in localitatile siciliene, sunt doar cateva dintre ajutoarele oferite de celebrul capo di tutti capi soldatilor condusi de generalul Patton. Mai mult, in momentul debarcarii trupelor americane, peste jumatate din soldatii italieni aflati sub comanda colonelului Salemi, cel care ar fi trebuit sa asigure rezistenta pe coasta de vest a Siciliei, dezertau imbracati in haine civile. Salemi era arestat de oamenii lui Don Calo si inchis in cladirea primariei din localitatea Mussomeli. Toate acestea il determinau pe generalul Patton sa exclame: „A fost cel mai rapid blietzkrieg din istorie!”

  • mikutza_ioana la 17 Septembrie, 2009

    eu spun ca este Lucky Luciano

  • andu4bidden la 17 Septembrie, 2009

    Lucky Luciano este liderul Cosa Nostra

  • andu4bidden la 23 Septembrie, 2009

    saptamana 2:

    Care este denumirea ruseasca a celei mai temute grupari mafiote din Rusia, nume tradus ca Fratia si Legea Talharilor?

    Raspuns: Vor V Zakone

  • mirela24 la 23 Septembrie, 2009

    Castigatorii primeii editii si a cate un exemplar al cartii "Mafiile" sunt:

    Iancu Sorin
    Gabi stoica
    Dan Nane

  • mirela24 la 23 Septembrie, 2009

    ms andu

  • andu4bidden la 29 Septembrie, 2009

    Castigatorii primeii editii si a cate un exemplar al cartii "Mafia Rosie" sunt:

    Lupascu Gabriel
    Stanica Gabriela
    Tita Ramona

  • andu4bidden la 29 Septembrie, 2009

    saptamana asta:
    Cum se numea conducatorul Triadelor chinezesti din secolul 19 care se credea fratele lui Iisus Christos?
    Hung Hsiu Chuan

Daca postezi acest comentariu declari ca ai citit si esti de acord cu termenii si conditiile de utilizare Konkurs.ro