Acest concurs a fost publicat pe data de 21 Septembrie 2009
colectia Descopera Lumea: 4 mini enciclopedii: Grecia antica, Roma antica, Egiptul antic si China antica.

Concurs Septembrie 2009 - Februarie 2010

Castiga carti ale Editurii Litera la fiecare 2 saptamani (Reactualizat)

  • Concursul s-a terminat pe 04 Februarie, 2010
  • Sursa: Descopera.ro
  • Tip concurs: tragere la sorti
Ce castigi?

colectia Descopera Lumea: 4 mini enciclopedii: Grecia antica, Roma antica, Egiptul antic si China antica.

Ce trebuie sa faci?

Completeaza formularul de concurs de pe descopera.ro cu raspunsul la intrebarea corespunzatoare si datele tale. (click aici)

 

Pentru mai multe detalii acceseaza regulamentul oficial.

Nota curenta: 2.5
Concursul este salvat la favorite! Salveaza la favorite
Alerta de premii activa! Seteaza alerta de premii
?
Daca ai participat la acest concurs, seteaza o alerta ca sa nu uiti sa verifici daca ai castigat. Vei primi aceasta alerta in newsletterul zilnic Konkurs.ro, in ziua in care s-a terminat concursul.
Comentarii si intrebari (5)
  • andu4bidden la 23 Septembrie, 2009

    Voi cum ati raspuns? Intrebarea este: Cand va fi finalizat cel mai modern pod din lume, ce se va construi in Dubai? Nu prea e clara intrebarea...raspunsul ar fi ori cele 2 linii de metro, ori insula artificiala (desi cred ca insula exista deja). Voi ce ziceti?

    Asta am gasit:

    FXFOWLE, o companie de constructii de New York, a fost selectata pentru a construi in Dubai ceea ce se vrea unul dintre cele mai mari si mai moderne poduri din lume. Obisnuit deja cu recordurile in materie de arhitectura, micul stat din Orientul Mijlociu a anuntat ca proiectul va incepe imediat si se va finaliza in 2012.

    Podul va avea lungimea de 1600 de metri si o latime de 64 de metri, care va include 12 benzi de circulatie, cate 6 in fiecare directie. Mijlocul constructiei va fi strabatut de doua linii de metrou iar fiecare arc, dintre cele doua destinate sa sustina imensa greutate a podului, va masura 205 metri inaltime la o lungime de 667 de metri. Lungimea arcului de sustinere o va depasi pe cea a deja celebrului Lupu Bridge din Shanghai, China, cel care, cu 550 de metri lungime, ese considerat detinatorul recordului mondial.

    Proiectul in valoare de 817 milioane de dolari va fi finalizat, conform autoritatilor, in maxim patru ani, data oficiala a inaugurarii fiind anuntata pentru anul 2012. Imensa constructie va fi sustinuta si de o insula artificiala, o specialitate a casei in Dubai, si va fi capabila sa asigure un trafic de 2000 de automobile pe ora si 23.000 de persoane in acelasi interval de timp.

  • red_rose la 24 Septembrie, 2009

    2012

  • andu4bidden la 24 Septembrie, 2009

    @ redrose, iti multumesc ca m-ai luminat,sunt aiurita :)); virgula aia ma inducea in eroare; eu intelegeam din intrebare ca ce urmeaza sa se construiasca in Dubai dupa ce va fi finalizat podul...si nu gaseam nicaieri raspunsul, dar de fapt era vorba de anul in care va fi inaugurat :))

  • andu4bidden la 24 Septembrie, 2009

    si acum am citit mai bine intrebarea :)

  • Adinutzza la 06 Ianuarie, 2010

    Castigatorul editiei trecute a concursului nostru si a unui exemplar din cartea "Descopera Lumea" este:

    Badarau Adrian

Daca postezi acest comentariu declari ca ai citit si esti de acord cu termenii si conditiile de utilizare Konkurs.ro